09-05-2020

Der kom et brev

Har modtaget nedenstående mail fra en haveejer. Mailen gør mig trist, men også lidt glad. Trist fordi brevskriveren jo har ret. Skønt ordensreglerne er kendt af alle haveejere, ligner det mange steder mere en losseplads end en havekoloni.

Lidt glad fordi det fortæller mig, at det ikke kun mig, og den øvrige bestyrelse, der synes at der skal strammes op, og at det skal have konsekvenser når haveejere tilsidesætter selv de mest elementære ordensregler. Brevet blev således startskudet til "Operation Havesyn" som starter meget snart.

"Hej Børge

Jeg synes efterhånden det er blevet lidt trist at komme i min have, som jeg ellers altid har holdt så meget af at være i. Ser jeg omkring mig, ser jeg byggerod, tilgroet haver, vildt voksende hække samt en masse andet rod. Sådan har der set ud i de 4 - 5 år vi har været her.

Ser jeg lidt længere nede af gaden, står der et halvt færdig hus, placeret på en losseplads.

Skraldespandene er overfyldte og der ligger affald rundt om på jorden.

Ser jeg på det fælles grønne areal bag huset, ser jeg græs der aldrig bliver slået og hække der aldrig bliver klippet.

Har læst på flere hjemmesider at netop rod, brændestabler mm. er paradis for rotter.

Dette bør være nok til at pålægge haveejerne at få ryddet op og fjernet alt affald. Brændestabler og byggematerialer bør placeres således at det ikke kan give ly for rotter.

Jeg har før hørt om rotter her men har aldrig set dem. Siden jeg kom tirsdag eftermiddag har jeg nu set 5 !

Føler efterhånden vi bor klemt inde mellem rod, losseplads, tilgroet haver, overfyldte skraldespande og rotter løbende omkring benene!

Jeg ved at der i andre kolonier bliver taget anderledes skrappe midler i brug overfor dem der ikke overholder ordensreglerne. Det bliver simpelthen bragt i orden for ejerens regning.

Synes også snart der bør ske noget her i foreningen. Hvad siger skadedyrsbekæmpelsen om de haver der er fyldt op med alt muligt skrammel ? Det burde være et krav fra deres side om at det bliver bragt i orden.

Vil bestyrelsen godt få gjort noget ved problemerne, det er ikke kun skraldespandene der tiltrækker rotter, rod og alt hvad de kan søge ly ved er også med til at tiltrække dem og de bliver ikke udryddet inden begge dele er bragt i orden.

Heldigvis er her rigtig mange haver der bliver holdt godt men nogle få haver der ikke bliver, er nok til at øge rottebestanden og det synes jeg ikke er i orden.

Trods mit sure opstød håber jeg du må få en god bededagsferie."

Anonymiseret af Børge